Menü

KönyvtárMozi beszámoló 2021

2021 a megújítások, fejlesztések éve volt. Folytatódott a Vas megyei KönyvtárMozihoz kapcsolódó települések körének bővítése: 11 település csatlakozott a programhoz, így az év végéig 38 település tartozott a Vas megyei KönyvtárMozi hálózathoz. A vetítések szabályszerű működéséhez a korlátozások idejére KönyvtárMozi szabadjegyet készítettünk, mely egyben tombola is funkcionált. A sorsolások az egyes településeken év végén zajlottak le.

2021-ben megindultak a könyvtári enteriőr megújítások, köztük három KönyvtárMozis településen is. A minőségi vetítés elősegítése érdekében vetítő vásznakat, laptopokat, projektorokat vásárolhattunk.

Esélyegyenlőségi filmvetítést is tartottunk 2021 októberében a rumi könyvtárban, melyen a Rum-Kastély EGYMI sajátos nevelési igényű diákjai nagy örömmel vettek részt.

A pandémiás megszorítások mellett az évben 157 film került vetítésre 2377 fős látogatószámmal (1634 fő 14 év alatti, 14-60 között 628 fő, 60 felett 115 fő).

2021. június 21-én KönyvtárMozi megyei szakmai napot tartottunk a KönyvtárMozihoz csatlakozott KSZR települések könyvtárosainak.

2021. október 27-28-án KönyvtárMozi Szakmai Napok Vas megyében címmel rendeztünk két napos országos konferenciát. A KönyvtárMozi konferenciára megjelent 150 példányban a tematikus filmajánló.

A KönyvtárMozi hatására a Góri Faluház a Berzsenyi Dániel Könyvtár egyműködésével és Boros Ferenc szakmai segítségével a góri fiatalok egy rövidfilmes ötlete (A kert) is megvalósulhatott. Vidám hangulatban zajlott az izgalmas forgatás, az ötletelés a forgatókönyvön, a film vágása és a bemutató is. Az alkotás az Országos Diákfilmszemlén már díjazásban részesült.

Karakón a Berzsenyi Dániel Könyvtár egyműködésével, a helyi fiatalok részvételével készülhetett el a falu 1000 éves évfordulójára egy rövid fiatalos kisfilm.