Menü

Vas Megyei Könyvtárellátási
Szolgáltató Rendszer

Vas Megyei Könyvtárellátási
Szolgáltató Rendszer

Vas Megyei Könyvtárellátási
Szolgáltató Rendszer

  • Könyvtári programjainkból ajánljuk
  • Hírek, újdonságok
06.
22.

Várkonyi Éva - Nagykölked 2019.

Várkonyi Éva pedagógus, marketingkommunikációs szakközgazdász, addiktológiai konzultáns és coach előadása:
Tudunk-e jól szeretni? - Szeretetnyelvek, szeretni jó, de jól szeretni még jobb. Szeret, mégsem érzem. Kiben van a hiba? Szeretem, de ő nem érzi. Mi lehet a baj? Tovább

06.
24.

Dr. Főzy István - Felsőjánosfa 2019.

Dr. Főzy istván paleontológus a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa. Előadása többek között az idei és az előző évek ősmaradványairól, a kihalási eseményekről valamint a dinoszauruszokról szól majd. Felnőtteket és gyermekeket egyaránt várunk az izgalmasnak ígérkező előadásra! Tovább

06.
28.

Paprika Jancsi Bábszínház - Alsószölnök 2019.

Czirók Tamás bábelőadásában Paprika Jancsi szórakoztató történetét láthatják a nézők. Tovább

Újdonságaink

Korábbi újdonságok

Läckberg, Camilla: A boszorkány

Budapest: Animus, 2018. 589 p.
 
A népszerű Skandináv krimik sorozatban a hazájában is sikeres svéd Camilla Läckbergnek immár a tizedik kötete jelenik meg. Az írónő stabilan két állandó elemhez ragaszkodik regényeiben: a helyszínhez – szülővárosához, a nyugati parti kisvároshoz –, Fjällbackához és főszereplőjéhez, Patrik Hedström rendőrnyomozóhoz, sőt annak felségét, Erica Falck krimiírót is mindig bevonja történeteibe.        
          

Alborghetti, Roberto: Ferenc pápa asztalánál

Budapest: Kossuth K., cop. 2018. 207 p.
 
Roberto Alborghetti, Ferenc pápa hivatalos életrajzírója az egyházfő különleges, szimpatikus személyiségéhez illő - bár a műfajban kissé szokatlan - kötetben mutatja be Krisztus jelenlegi földi helytartóját.
Műve ugyanis bár biográfia, Ferenc pápát a neki evidensen járó tisztelet betartása mellett nagyon is emberi oldaláról világítja meg: a lapokon egy olyan mélyen hívő katolikus lelkipásztor tűnik fel előttünk, aki a vallása és Jézus mellett szenvedélyesen és természetes módon szereti az életet, különös tekintettel a finom ételekre, ínycsiklandozó fogásokra.

Tielmann, Christian: Berci és a kalandos osztálykirándulás

Budapest, Manó Kv., 2018. 86 p.
 
A Barátom, Berci címmel futó sorozat jelen darabjában Berci és az osztálytársai, vagyis a 3/a-ba járó diákok már alig várják, hogy Gizi néni, az osztályfőnökük vezényletével elinduljanak együtt kirándulni, hisz ezúttal a célállomás nem más, mint Kővár, ahol nemcsak egy izgi, kísértetjárta szállás várja őket, de egy kalandos akadályverseny, és egy vidám focimeccs is.