Menü

Vas Megyei Könyvtárellátási
Szolgáltató Rendszer

Vas Megyei Könyvtárellátási
Szolgáltató Rendszer

Vas Megyei Könyvtárellátási
Szolgáltató Rendszer

  • Könyvtári programjainkból ajánljuk
  • Hírek, újdonságok

Újdonságaink

Korábbi újdonságok

Läckberg, Camilla: A boszorkány

Budapest: Animus, 2018. 589 p.
 
A népszerű Skandináv krimik sorozatban a hazájában is sikeres svéd Camilla Läckbergnek immár a tizedik kötete jelenik meg. Az írónő stabilan két állandó elemhez ragaszkodik regényeiben: a helyszínhez – szülővárosához, a nyugati parti kisvároshoz –, Fjällbackához és főszereplőjéhez, Patrik Hedström rendőrnyomozóhoz, sőt annak felségét, Erica Falck krimiírót is mindig bevonja történeteibe.        
          

Alborghetti, Roberto: Ferenc pápa asztalánál

Budapest: Kossuth K., cop. 2018. 207 p.
 
Roberto Alborghetti, Ferenc pápa hivatalos életrajzírója az egyházfő különleges, szimpatikus személyiségéhez illő - bár a műfajban kissé szokatlan - kötetben mutatja be Krisztus jelenlegi földi helytartóját.
Műve ugyanis bár biográfia, Ferenc pápát a neki evidensen járó tisztelet betartása mellett nagyon is emberi oldaláról világítja meg: a lapokon egy olyan mélyen hívő katolikus lelkipásztor tűnik fel előttünk, aki a vallása és Jézus mellett szenvedélyesen és természetes módon szereti az életet, különös tekintettel a finom ételekre, ínycsiklandozó fogásokra.

Tielmann, Christian: Berci és a kalandos osztálykirándulás

Budapest, Manó Kv., 2018. 86 p.
 
A Barátom, Berci címmel futó sorozat jelen darabjában Berci és az osztálytársai, vagyis a 3/a-ba járó diákok már alig várják, hogy Gizi néni, az osztályfőnökük vezényletével elinduljanak együtt kirándulni, hisz ezúttal a célállomás nem más, mint Kővár, ahol nemcsak egy izgi, kísértetjárta szállás várja őket, de egy kalandos akadályverseny, és egy vidám focimeccs is.