Menü

KönyvtárMozi beszámoló 2022

2022-ben folytatódott a Vas megyei KönyvtárMozihoz kapcsolódó települések körének bővítése: 11 település csatlakozott a programhoz, egy település pedig kilépett, így az év végéig 48 település tartozott a Vas megyei KönyvtárMozi hálózathoz. A vetítések változó aktivitással zajlottak az egyes településeken. (5 település a könyvtáros váltás, a technikai feltételek és egyéb dolgok miatt inaktív maradt ebben az évben.) Elmondható, hogy országos szinten nagyszerű évet zártunk: 43 településen, 403 film került vetítésre, 5938 fős látógatói nézőszámmal.

A települések közül Sorokpolányban vetítették a legtöbb filmet, és itt volt a legtöbb látogató is.

KönyvtárMozi keretében esélyegyenlőségi filmvetítést is tartottunk 2022. áprilisában a rumi könyvtárban, melyen a Rum-Kastély EGYMI sajátos nevelési igényű diákjai nagy örömmel vettek részt.

A KönyvtárMozi hatására a Góri Faluház a Berzsenyi Dániel Könyvtár egyműködésével és Boros Ferenc szakmai segítségével a góri fiatalok egy rövidfilmes ötlete (1/7 7 országon is túl...) is megvalósulhatott. Vidám hangulatban zajlott az izgalmas forgatás, az ötletelés a forgatókönyvön, a film vágása és a bemutató is.

Karakón a Berzsenyi Dániel Könyvtár egyműködésével, a helyi fiatalok részvételével helytörténeti településfotók készülhettek el. Az elkészült alkotásokat a Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázatra is nevezték, 2023-ban pedig a településen kerülnek kiállításra.

Boros Ferenc a KönyvtárMozi koordinátora 2022. szeptember 20-21-én Lakitelken vett részt a Sára Sándor Filmes Műhely „GYERÜNK A MOZIBA BE!” kurzusán. A Sára Műhely résztvevői előadások, filmelemzések és csoportos műhelymunka során sajátíthatták el a szakmai ismereteket, valamint cserélhették ki tapasztalataikat. A műhely-foglalkozáson a résztvevők beszámolhattak a program helyi tapasztalatairól.